Løvenskioldbanen og skyting i Bærum

Plakat med jeger og teksten "Ingen innskreing av skytteres rettigheter"
Skytteres rettigheter er under angrep fra alle kanter.

Liberalistene mener Løvenskiold skytebane, bedre kjent som Løvenskioldbanen, er et norsk kulturikon. Banen skal ikke legges ned eller påtvinges åpningstider som gjør det umulig å drifte.

Løvenskioldbanen er viktig

Det er Norges største sivile anlegg for skytesport og har eksistert siden 1951.

Dessverre er den under stadig angrep. Det klages på blyforurensing, men bly-ammunisjon er forbud. Det klages på sikkerhet, men det har ikke vært noen uvanlige andelser på banene. Det klages på støyforurensing, men banen har vært der i over et halvt århundre. De som har flyttet inn visste om støyen.

Løvenskioldbanen gjør oss sikrere

Banen brukes av både Oslo politidistrikt og HMK Garden som hovedtreningsbane for både rifle og pistol. I tillegg brukes den av en rekke medlemmer av heimevernet. Uten banen vil det bli vanskeligere for de som beskytter samfunnet å trene.

Viktig for idretten

Skytebanen brukes daglig av sportsskyttere, og er en av Europas viktige skytebaner. Det er holdt norgesmesterskap der flere ganger, og skyttere fra mange land reiser langt for å besøke den. Hundrevis av barn, ungdom og voksne bruker banen ukentlig for å trene på sin sport og banen er hjertet i skytesporten i både Oslo og Bærum.

På banen ble Norgesmesterskapet i skiskyting 1959 avholdt som det første Norgesmesterskapet i skiskyting i historien.

Liberalistene i media

Les mer